Followers

Monday, October 3, 2011

lamaran dan lamaran...

28hb september 2011..

"bos, ermm saya nak minta cuti untuk konvo, 21, 22 dan 23 hb.."
" ermm, 23 hb tuh x boleh lah..tapi saya cuba..tengoklah macam mana."

tiba-tiba rasa sensitif sangat..selama kerja tak pernah nak minta cuti kecuali cuti 2 hari untuk balik kampung,itupun tarikh bos yang tetapkan. kemudian x pernah nak mintak tukar-tukar cuti..ni bos saya request cuti sebab saya nak konvo..hari kebesaran untuk saya after 4 years upside down belajar and sangat susah nak di luluskan *sigh*..

hari tu, air mata memang menitik-nitik (ok perangai x semenggah, x dapat cuti pon boleh nanges.pheww~) nanges satu hari.tiba-tiba ayah call

" adik2, balik taw esok"

"dah kenapa pulak ayah ni..?"

"anda mendapat tawaran sebagai pegawai optometri u41 di bawah fakulti perubatan uitm, tahiah dik"

"eyh2 betul ke ni ayah..??"

alhamdulillah..

-n i've accepted the proposal- start on 1st of nov 2011..moga Allah permudahkan.

2 okt 2011

cuti awak 20, 21 n 22 hb..

"erk bos, buat apa saya nak cuti 20 tuh..? konvo saya dah la petang x kan after that terus saya balik melaka..?"
" saya x boleh bagi kamu cuti sekali dengan qila "

" sigh, hurrmm ok"

lepas letak telefon terus nangis lagi..nak cuti..nak cuti 23hb..positif am..positif.oklah cuti 20 hb balik kemas-kemas barang untuk ke kl nanti..baik juga..

" arm sini jap" dia panggil

"nape.?"

"sini la.."

"urmm maryam jameelah bt noh, sudi x awak menerima saya sebagai suami awak.?

gulp.....

hurmm errr..err (sambil mata pandang ke atas)

er..errrrr...eerrrr...

" bagi masa sikit boleh x..? nak istikharah n tanya mak..

" mak x kesah, adik yang nak kahwin..adik uat istikharah la"

dan am..ni saya bagi untuk awak...hadiah dari saya..bila kita jauh saya nak awak ingat saya,=..

-status proposal ni:- pending sehingga di beritahu kelak=)-


(nape arm yg <3 is..?? bukanke patutnya name is dlu..?)
(dia jawab: biar la kan sama je)
errr $#%^@##!

5 comments:

ch!natsu said...

am..!!! waaa...~~~ chin xtau nak ckp apa.. apapun hope yg terbaik utk am ye? ttbe chin plak yg excited.. hehe.. eh before lupa.. congrats! take care ye dear.. =)

Anonymous said...

haha...sy suke...sawang da di sapu..hehe...

Arm_mj said...

chin: jgn congratezz dlu hehehe..x sngka gak..huhu

anon: time kasih2 tlng spu swang hehehe

aleen aiden said...

ok aku xtau optometri tu ape,tapi3....







cincin tu cantikkkkkk!

beautiful_rose said...

wah...murah rezeki dapat tawaran kerja dan dapat lamaran lagi.tahniah =) moga di permudahkan lah ye