Followers

Thursday, November 3, 2016

kembali lagi

menulis sebenarnya satu cara meluahkan perasaan..aku perlu tempat aku sendri..di sini

maka..

selepas ini aku akan sentiasa kembali di sini


mari bersih sawang

Assalamualaikum..

Adeyh lama nya rasa x menulis ni hehehe.. almaklumla mak pon dah lupa ada blog..tiba-tiba someone ingtakan hahah :P

banyaknyaa sawang nak kne bersih banyak2 ni kihkih..bagi kilat2 sikit rumah ni..

sekarang ni tengah menunggu kehadiran orang baru. InsyaAllah EDD 16.12.16 harap2 kuar 13.12.16 haha sebab anniversary ummi n baba..

owh mesti dekat blog ni tak perkenalkan lagi my new hero Muhammad Aish fateh.

he's 2 years old.
InsyaAllah lepas ni berkisar tentang aish n adik n baba dia je la.. :P tahan je la ye uols je
owh tengok ummi kembang-kembang tuu 34 weeks uols kemon laa nanti ummi azam nak kurus balik :P ok ni baru intro ye..lepas ni hadap la perangai-perangai comel aish n adik dia .

until we meet again gaiss kehkeh


Sunday, June 15, 2014

;)

Untuk suami tersayang..

Terima kasih untuk berjaga semalaman
Menjaga istri yang demam

Yang bangun jerlumkan badan istri yang panas..

Yang urutkan kaki bila istri mengaduh lenguh..

Yang picitkan kepala bila istri mengadu sakit kepala..

Untuk suami..terima kasih

Terima kasih Allah..kerana hadirkan seorang lelaki bernama suami..dan satukan hati kami supaya dekat dengan Mu 

Tuesday, June 10, 2014

Different

Apa rasa menjadi sesuatu yang lain..
I mean different..

Duduk di rumah mertua..keluarga mertua..berkumpul ramai-ramai..terasa diri ini 👽👽👽

Satu2 yang pakai hijab + lengan panjang..spupu menantu yang sombong tak nak bersalam dengan sepupu lelaki yang lain..dengan adik ipar pon i x salam huhu..

Macam mana bak bagi orang faham..

Macam mana nak perbetulkan perkara yang betul dari yang dianggap betul😓

"Abang..abang x malu ke ayang lain dari yang lain?"

"Terima kasih sayang..sebab x tambahkan dosa abg..dosa sekarang pon tak tertanggung"

*touched* 😂😂


Saturday, June 7, 2014

Hati

Kadang-kadang susah nak faham hati org..apa yang dia mahu..apa yang dia fikirkan..
Kadang kadang teringin nak tahu..adakah kita salah satu yang dipertimbangkan dalam setiap keputusan..

Dekat mana kedudukn kita dalam setiap pertimbangan yang di lakukan..sehingga pada suatu tahap rasa putus asa untuk memAhami dan di fahami..

2 planet yAng berbeza..Allah temukAn keduanya kerana fitrah..

Tetapi terlampau payah untuk memahami 2 bAhasa tubuh berbeza..

Bahagia itu definasi kita bukan?

Kita sendiri mentafsir maksud bahagia..kita sendiri melukis corak tawa..
Mengapa harus melakar deritA..
Sedang itu fitrah
Sedang itu sunnah
SedAng Nabi sendiri tidak mengaku umat
Pada yang menolak perhubungan dua dunia ini..

Hei
Apa bahagia itu kau kenal tanpa ukiran derita?
Apa harga ketawA itu kau ingat percuma tanpa air mata?

SabarlAh jiwa2 yang kuat
Kau selalu ketawa,,
sampai saat kau titiskAn air mata
Mengapa kau lupa saat kau ketawa gembirA
Pada ujian kebahagiaan ini
Pada sesuatu yang sememangnya bukan kau miliki

Pada jiwa-jiwa yang tuhan pinjamkan pada kau
Pada nyawa yang sedang kau kandungkan
Pada hati yang tertinggal di belakang

Kini dunia ini bukan hanya kau..kau dan kau
Kini dunia ini pada dia..dia..dan barulAh kau

Kita menjadi kami


Friday, April 11, 2014

isteri solehah

senang nk cakap..

taw tak ssh nk jadi isteri solehah.....
yg jd isteri je taw. .